İnteractive Math eTwinning Projesi

" İnteractive Math " isimli eTwininng projemiz  Sırbistan , Romanya ve İtalya'dan 1 er okulun ve ülkemizden 6  farklı okulun katılımıyla gerçekleşen bir çalışmadır.

Son yıllarda teknoloji eğitimde önemli bir rol oynamıştır. Eğitimin temel konularından biri olan matematik, öğrencilerin başarısını sağlamak için etkili öğretme ve öğrenme stratejileri gerektirir. Modelleme ve görselleştirmeye yönelik bir matematiksel yazılım olan GeoGebra gibi araçlarla örneklenen teknolojinin kaynaşması, öğrenciler için öğrenme sürecinde önemli bir role sahiptir. Bu şekilde öğrencileri motive etmek, dikkatlerini canlı tutmak ve ortak çalışmaya dayalı çalışmalar yapmak daha kolay olur. Web araçlarıyla matematik derslerinde öğrencilerin konsantrasyonunu, anlamasını, dikkatini, problem çözmesini ve akran öğrenmesini artırmak istiyoruz. Bu işlevleri günlük yaşamla ve diğer konularla ilişkilendirmek istiyoruz. Proje, öğrencilere matematiğin sadece bir denklemler dizisi değil, gerçek hayattaki problemleri çözmek için güçlü bir araç olduğunu göstererek öğrencilerin matematiğe karşı ilgisini canlandırmayı hedefliyoruz.

Öğrencilerimiz çalışması olan “ Matematiğin İzleri “  e-dergimize linkten ulaşıp inceleyebilirsiniz.

17.01.2024 58

17-01-2024